اما امروز قصد داریم در مورد بادام درختی روز اجدادی و مرتبط با غذای ما که محبوبیت زیادی در تهیه نوقا، مارزیپان و سایر دستور پخت های شیرینی سنتی در بسیاری از مناطق کشورمان دارد، به شما بگوییم.
کشت درخت بادام در اسپانیا بیش از 2000 سال قدمت دارد. یونانیان که منشأ آن در ایران، سوریه و اسرائیل است، آن را در سرتاسر دریای مدیترانه گسترش دادند. معنی کلمه Almendro ” بیداری ” است، زیرا درختی است که در آب و هوای معتدل، درست قبل از بهار ، ابتدا شکوفا می شود .
بادام پرمصرف ترین میوه در جهان است که مصرف سالانه آن در اسپانیا حدود 82000 تن در سال است. بزرگترین تولید کننده بادام جهان، ایالات متحده و پس از آن اسپانیا ، تولید کننده اصلی بادام در قاره اروپا است. هزاران سال پیش، بادام ها غیرقابل خوردن بودند، زیرا حاوی سیانید بودند و به شدت سمی بودند.
اما حدود 10000 سال پیش ، به دلیل جهش یک ژن، آن سمیت را از دست دادند و برای مصرف مناسب شدند. تا دهه 70 قرن بیستم بود که مزارع بادام در اسپانیا تکثیر شد ، که عمدتاً در اطراف مناطق مدیترانه، جزایر و منطقه اکسترمادورا آگلوتینه شدند .
بادام قبلاً در بین النهرین باستان به عنوان روغن بدن، نرم کننده مو و عطر استفاده می شد. و یکی از دو آجیل است که در کتاب مقدس به همراه پسته ذکر شده است. بادام دو نوع اصلی دارد، یکی شیرین که می خوریم و دیگری بادام تلخ که غیرقابل خوردن است، زیرا حاوی اسید هیدروسیانیک است که سمی کشنده است.
امروزه روغن نباتی به طور گسترده در لوازم آرایشی و بهداشتی با خواص مرطوب کنندگی، تسکین دهنده، التیام بخش و نرم کننده استفاده می شود که از بادام شیرین استخراج می شود. تجاری ترین گونه های اسپانیایی مارکونا ، لارگوتا ، پلانتا ، والنسیا یا کومونا و مایورکا هستند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.