چندین مطالعه اپیدمیولوژیک به این نتیجه رسیده اند که افزایش مصرف گوجه فرنگی و مشتقات آن با میزان کمتر دژنراسیون ماکولا و آب مروارید وابسته به سن، پاسخ ایمنی بهتر و خطر کمتر بیماری قلبی عروقی و انواع خاصی از سرطان مرتبط است.
گوجه فرنگی امروز کرج اغلب به وجود مقدار زیادی از کاروتنوئیدها مربوط می شود که مواد مغذی گیاهی چربی دوست هستند که مهارکننده های اکسیژن منفرد کارآمد و در نتیجه آنتی اکسیدان های موثر هستند.
در طول چند دهه اخیر، میدان های الکتریکی پالسی به عنوان یک فناوری غیر حرارتی با کاربردهای بالقوه متعدد در پردازش مواد غذایی ظهور کرده اند. در طی تیمارهای، بافتهای غذا در معرض یک میدان الکتریکی خارجی برای چند میکروثانیه قرار میگیرند که تغییرات ساختاری موضعی را القا میکند و در نهایت باعث تجزیه غشاهای سلولی میشود.
غیر فعال کردن میکروارگانیسمها و آنزیمهای مرتبط با کیفیت و بهبود فرآیندهای آبگیری اسمزی و استخراج متابولیتهای درون سلولی. تصور میشود که این واکنشهای استرسی طیف وسیعی از مسیرهای متابولیک را فعال میکنند که منجر به تجمع متابولیتهای ثانویه درگیر در پاسخ دفاعی گیاهان در شرایط تنش زنده و غیر زنده میشود.
استفاده از تیمارهای را برای افزایش مقدار کاروتنوئیدها در میوه گوجه فرنگی و همچنین در آب گوجه فرنگی به دست آمده از میوه تیمار شده پیشنهاد کرد. با این حال، اثر پردازش بر دسترسی زیستی کاروتنوئیدها در میوه ها، سبزیجات و محصولات مشتق شده از آنها به ندرت مورد مطالعه قرار گرفته است.
دسترسی زیستی ممکن است به عنوان کسری از یک ترکیب بلعیده شده تعریف شود که در طول هضم از ماتریکس غذا آزاد می شود و بنابراین برای جذب روده ای قابل دسترسی است.
با توجه به این موضوع، تعیین دسترسی زیستی به عنوان یک روش موثر برای مطالعه پتانسیل تغذیه ای و عملکردی محصولات غذایی پذیرفته شده است. ماتریکسی که ترکیب در آن جاسازی شده است، محتوای چربی و فیبر رژیم غذایی، نوع و مقدار ترکیبات کاروتنوئیدی و همچنین اندازه ذرات و توزیع آنها از جمله مهم ترین عوامل هستند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.